Ιστορία

Ο Όμιλος της ABA Group ιδρύθηκε το 2014 από έλληνες επιχειρηματίες, με πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση στον χώρο της εστίασης, οι οποίοι διαπίστωσαν το κενό στην εισαγωγή και διάθεση με συνέπεια λαχανικών και φρούτων υψηλής ποιότητας σε χώρους μαζικής εστίασης και ψυχαγωγίας.

Οι 2 πρώτες εταιρείες του Ομίλου ήταν η Bar Supply και η ABA Tropical. H Bar Supply δραστηριοποιούταν στην ελληνική αγορά από το 2012 με βασικό αντικείμενο τη τροφοδοσία νωπών φρούτων και λαχανικών σε χώρους μαζικής εστίασης. Η ABA Tropical, αρχική ονομασία Premium BV, ιδρύθηκε το 2014 για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες εισαγωγής και εμπορίας νωπών προϊόντων μέσω των εγκαταστάσεων στην Ολλανδία και στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών. Το 2015 προστέθηκε στο σχήμα η τρίτη εταιρεία του Ομίλου, The Suppliers Import, με βασικό άξονα λειτουργίας την εισαγωγή εξειδικευμένων, συσκευασμένων προϊόντων.

Η έδρα του Ομίλου βρίσκεται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις 1.200τμ στην Χατζηανέστη 28, Αγ.Ι.Ρέντης, ενώ παράλληλα διαθέτει κατάστημα στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών (Υ19) και εγκαταστάσεις στο Ρόττερνταμ της Ολλανδίας. Το 2018 εκσυγχρονίστηκαν πλήρως οι κεντρικές εγκαταστάσεις, σε συνεργασία με κορυφαίες εταιρίες του χώρου, ώστε να ανταποκριθούν στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες που επιτάσσει η αγορά των νωπών & συσκευασμένων προϊόντων.

ABA Group