Στο πλαίσιο της εκδήλωσης Goût de France – Good France 2019, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου παρουσίασης του ελληνογαλλικού διαγωνισμού Εκλέρ 2019, στον Πολυχώρο του Σεφ Στέλιου Παρλιάρου. Ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, κ. Christophe Chantepy, ο Σεφ Στέλιος Παρλιάρος και ο Σεφ Jean-Marie Hoffman, ανακοίνωσαν επίσημα τον διαγωνισμό MaziChef  – L’éclair Grec που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Ambassade de France en Grece – Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα.

Η ABA Group στηρίζει τον διαγωνισμό παρέχοντας χορηγία Pimento Ginger Drink. Το εξειδικευμένο προσωπικό της ABA σέρβιρε στους αξιόλογους καλεσμένους της εκδήλωσης εντυπωσιακά κοκτέιλ, ενώ στον τελικό του διαγωνισμού που θα λάβει χώρα στην Γαλλική Πρεσβεία την Άνοιξη του 2019, θα βρίσκεται εκεί με ιδιαίτερες πάντα προτάσεις.

Πληροφορίες Διαγωνισμού

Διαγωνισμός σε 2 γύρους

Οι 4 φιναλίστ που θα συμμετέχουν στον τελικό του διαγωνισμού MaziChef για το «Καλύτερο Ελληνικό Εκλέρ» θα προκύψουν από τις περιφερειακές προεπιλογές που θα λάβουν χώρα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, και τα Χανιά.

Οι εγγραφές στο διαγωνισμό είναι δωρεάν και λήγουν στις 20 Ιανουαρίου 2019.

Πρώτος γύρος (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, και Χανιά)

Ο πρώτος γύρος του διαγωνισμού θα λάβει χώρα την Τετάρτη 23 janvier Ιανουαρίου – 12:00 – στην Πάτρα(Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας), το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019 – 12:00 – στη Θεσσαλονίκη (Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης), τη Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019 – 11:00 – στην Αθήνα (Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά, Αγία Παρασκευή), και την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 – 12:00 – στα Χανιά (Ελληνογαλλικός σύλλογος Χανίων).

  • Μπορούν να εγγραφούν μόνο μεμονωμένα άτομα, όχι επιχειρήσεις.
  • Μόνον οι 20 πρώτοι που θα εγγραφούν σε κάθε πόλη θα συμμετάσχουν.
  • Η εγγραφή μπορεί να γίνει μόνο σε μια από τις τέσσερις πόλεις (Αθήνα, Χανιά, Πάτρα, και Θεσσαλονίκη).
  • Οι 20 εγγεγραμμένοι υποψήφιοι θα παρουσιάσουν 10 δείγματα του εκλέρ τους, σε κλασικό μέγεθος (10 έως 12 εκατοστά σε μήκος), τα οποία θα έχουν προετοιμάσει στο χώρο τους, με δικά τους προϊόντα και με δικό τους τρόπο.
  • Το εκλέρ που θα πρέπει να ετοιμάσουν οι διαγωνιζόμενοι είναι το ίδιο τόσο στον 1ο γύρο όσο και στον τελικό: Ένα εκλέρ με ελληνική γεύση, είτε γλυκό είτε αλμυρό.
  • Τα κριτήρια αξιολόγησης είναι τα ακόλουθα: Η γεύση, η γευστική πρωτοτυπία, η υφή, η ομοιομορφία του σχήματος του εκλέρ, η γενική του όψη.

Ο Τελικός – Δεύτερος γύρος (Αθήνα)

Ο δεύτερος γύροςο τελικός, θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2018 στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα

Οι 4 φιναλίστ (ένας από κάθε πόλη) θα πρέπει να παρουσιάσουν 600 εκλέρ, το ίδιο που ετοίμασαν για τον πρώτο γύρο, στις κουζίνες της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα, υπό την επίβλεψη των σεφ της κριτικής επιτροπής του τελικού.

MAZICHEF